Kerkconcert 3 november 2019 Kerkconcert 3 november 2019
Stichting Kerkconcerten Grote Kerk Almelo

Op zondag 3 november a.s. gaat de serie in de Grote Kerk verder met een optreden van het Vocaal Ensemble Multiple Voice uit Utrecht. Zij brengen polyfone renaissancemuziek uit Portugese Gouden Eeuw, een periode van ca. 1550 tot 1650 die gekenmerkt werd door een grote bloei van deze stijl. Op het programma staan o.a. delen uit het meesterwerk Missa pro Defunctis van Manuel Cardoso uit 1625. Ter afwisseling worden enkele moderne koorwerken van Matthew Martin en Eric Whitacre uitgevoerd. Het koor staat onder leiding van Paul de Kok. Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is vrij.

Henk Kamphuis