Welkom binnen in Kerstsfeer

Wij nodigen iedereen uit om in de sfeer van Kerst te komen en de betekenis daarvan te ervaren.

U kunt op elk moment binnenlopen om te luisteren naar muziek, tot rust te komen, te genieten, om een kaarsje aan te steken.
Wij verwelkomen u graag met een glas warme wijn of chocolademelk.

Zaterdag 21 december
14.30 - 16.30 uur (vrije inloop)
Kerkplein | Almelo

Nieuwsbrief november 2019 Nieuwsbrief november 2019

/uploads/klant102/files/NIeuwsbrief%20november%202019.pdf

Expositie Grote Kerk in beeld -Werken uit Stadsmuseum Almelo Expositie Grote Kerk in beeld -Werken uit Stadsmuseum Almelo
Afbeelding met gebouw, buiten, straat

Automatisch gegenereerde beschrijving
Expositie ‘Grote Kerk in beeld – werken uit het Stadsmuseum Almelo’

Sinds 31 oktober, Hervormingsdag, zijn er in de Grote Kerk ongeveer twintig schilderijen en een aantal tekeningen te bewonderen, die genereus zijn uitgeleend door het Stadsmuseum Almelo. Op al deze werken is het kerkgebouw zelf prominent in beeld. Het is een unieke kans om deze collectie bijeen te zien, omdat een groot deel van de werken uit het depot komt en zelden wordt tentoongesteld. Deze expositie sluit aan bij de herdenking van 400 jaar reformatie in Almelo.
Uit de expositie blijkt dat de kerk door de eeuwen heen een van de meest markante gebouwen van de stad was en is gebleven. Het inspireerde vele generaties van schilders, waaronder Cees van der Aa (1883-1950), die werkte in de stijl van de Haagse school en in wiens werk we de kerk regelmatig terugzien. Ook bijvoorbeeld Berry Brugman (1915-1996) schilderde de kerk en omgeving.
De expositie is vanaf 31 oktober tot 30 december geopend, elke donderdag en vrijdag van 12 tot 14 uur, elke zaterdag van 13 tot 16 uur, de vaste tijden van Kerk Open. Bovendien de laatste zondag van de maand (24 november en 29 december) van 14 tot 17 uur. De toegang is vrij.

AAvisie maakte een korte reportage over de expositie, die vindt u hier: Youtube.com/watch?v=EN6XjhFrNpU

Kerkenwerkboek 2019-2020 Kerkenwerkboek 2019-2020
/uploads/klant102/files/Kerkenwerkboek%20def_%202019-2020.pdf

Toekomst van de Protestantse Gemeente Almelo visie/standpunt wijkgemeente De Grote Kerk Toekomst van de Protestantse Gemeente Almelo visie/standpunt wijkgemeente De Grote Kerk