Expositie Expositie

De Grote Kerk is een monument. Veel bezoekers lopen graag even binnen om de kerk te bezichtigen.
Binnen vindt u vrijwel steeds een expositie van kunstwerken, waarvan thema en inhoud vier of vijf maal per jaar wisselt. Anderzijds zijn er ook bezoekers die behoefte hebben aan rust en een kaarsje willen branden.

Expositie Henk Blokhuis

Henk Blokhuis (Oosterbeek 1936) genoot zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In 1965 werd hij leraar tekenen en kunstgeschiedenis aan de Pedagogische Academie, inmiddels opgegaan in Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Henk houdt zich bezig met diverse vormen van kunst, waaronder beeldhouwen, tekenen en schilderen, etsen, linoleumsneden en tekenen naar model.
Ook heeft hij inmiddels 300 ex libris gemaakt (eigendomsbewijzen om in boeken te plakken), vele in opdracht. Hij geniet dan ook grote bekendheid in de exlibriswereld.
In de Grote Kerk laat hij voornamelijk schilderijen zien. Een pentekening hangt er ook bij, gemaakt in 1979:
de gravenbank, nog steeds in de kerk aanwezig.

Hieronder ziet u de informatie over de actuele expositie, gevolgd door die van eerdere.

Hier vindt u gegevens over namen en telefoonnummers.

contact >>

Klik op kerkdienstgemist.
En maak vervolgens een
keuze welke dienst u wilt beluisteren.

Privacyverklaring PGA Almelo
De wijkgemeente
de Grote Kerk maakt gebruik van de Privacyverklaring van
de Protestantse Gemeente Almelo.

Deze verklaring staat op de Centrale website onder de volgende link: