algemeen algemeen

Wij willen ons kerkelijk werk zo goed mogelijk doen. Daarom is voor de volgende werkorganisatie gekozen.

• kerkenraad
  • moderamen (dagelijks bestuur)
  • college van kerkrentmeesters
  • taakgroepen en commissies
  • koster
  • kerkelijk bureau
Het werk van de Grote Kerk Almelo is verdeeld in:

kerkelijke organisatie kerkelijke organisatie

kerkenraad

De kerkenraad bestaat uit de ambtsdragers van de gemeente. Dit zijn de predikant, de ouderlingen, de ouderling-kerkrentmeester en de diakenen.
De kerkenraad komt zes keer per jaar bijeen.

Klik hier voor de namen van de kerkenraadsleden.

moderamen (dagelijks bestuur)

Het moderamen bestaat uit een:
voorzitter, scriba (secretaris), ouderling, diaken en ouderling-kerkrentmeester.

college van kerkrentmeesters

De kerkrentmeesters houden zich bezig met financiën. De Grote Kerk krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van financiële bijdragen. Daarom is er ook de actie Kerkbalans.
Wilt u financieel ondersteunen? Een gift schenken?
U kunt contact opnemen met het Kerkelijk Bureau. Klik hier.

taakgroepen en commissies

Om inhoud te geven aan het kerkelijk werk zijn er verschillende werkgroepen. Deze werkgroepen komen regelmatig bij elkaar.
Klik hier voor het overzicht van de werkgroepen.

koster

De koster is het visitekaartje van de kerk. Hij is verantwoordelijk voor het beheer van de kerk en De Schouw.
Klik hier voor contactgegevens.

Kerkelijk Bureau

Het Kerkelijk Bureau van de Protestantse Gemeente Almelo (PGA) is in De Schouw. Hier kunt u terecht voor administratieve zaken.
Klik hier voor contactgegevens.