Agenda | Nieuws Agenda | Nieuws

16 januari – 12 april in de kerk

Expositie ‘Kunst in de Grote Kerk’, werken uit particulier bezit
Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12.00-14.00 uur (niet in januari en februari),
op zaterdag van 13.00-16.00 uur, op de laatste zondag
van elke maand van 14.00-16.00 uur en voor groepen op verzoek.
Op zaterdag wordt van 15.00-16.00 uur het orgel bespeeld en is een gids beschikbaar.
De entree is vrij.

Woensdag 26 februari, 19.00 uur in de kerk

Vespers voor Aswoensdag

Donderdag 5 maart, 19.30 uur in De Schouw

Lezing over ‘Art Stations of the Cross’ door ds. Pieter Endedijk
Sinds enkele jaren wordt de tentoonstelling Art Stations of the Cross georganiseerd: kunst bij de kruiswegstaties. Na drie jaar in het buitenland was deze in 2019 in Amsterdam te zien. Aan hedendaagse kunstenaars wordt gevraagd een kunstwerk aan een van de kruiswegstaties te verbinden. In 2020 is de tentoonstelling (met hoofdzakelijk andere kunstwerken) opnieuw in Nederland te zien, nu verspreid in de binnenstad van Deventer, van 26 februari tot en met 11 april. Op 13 maart organiseren we een rondwandeling in Deventer.

Voorbereidende avond met foto’s van een klassieke kruisweg, van de tentoonstelling vorig jaar in Amsterdam en mogelijk ook van de actuele tentoonstelling in Deventer.

Vrijdag 13 maart, 12.30 uur station Deventer

Rondwandeling langs ‘Art Stations of the Cross’ o.l.v. ds. Pieter Endedijk
We verzamelen om 12.30 uur bij de ingang van het NS-station Deventer. De trein vanuit Almelo vertrekt om 12.06 uur en arriveert om 12.30 uur. U kunt op eigen gelegenheid naar Deventer reizen.
Zie verder de informatie bij de voorbereidende avond op 5 maart.

Donderdag 19 maart, 14.00 uur, De Schouw

Presentatie ‘Exodus en Pesach’ door ds. Koos Sluiter
De presentatie richt zich op het Bijbelboek Exodus, dat in deze tijd op het leesrooster staat. Veel beelden zijn ontleend aan het werk van Marc Chagall. Entree: gratis.

Zondag 22 maart, 15.30 uur in de kerk

Concert verzorgd door Vocaal Ensemble Cordier
Het Enschedese Vocaal Ensemble Cordier staat onder leiding van Jurriaan Poussé. Stichting Kerkconcerten Grote Kerk Almelo. Entree is gratis, vrije gift.

6–12 april in de Grote Kerk en elders

Stille week en Pasen
Maandag 6 april, 19.00 uur: oecumenische vesper | in de St. Georgiusbasiliek
Dinsdag 7 april, 19.00 uur: oecumenische vesper | in de Grote Kerk
Woensdag 8 april, 19.00 uur: oecumenische vesper | in De Bleek
Donderdag 9 april, 19.30 uur:
Witte Donderdag,dienst van Schrift en Tafel | in de Grote Kerk
Vrijdag 10 april, 19.30 uur: Goede Vrijdag, lezingendienst | in de Grote Kerk
Zaterdag 11 april, 21.00 uur: Paasnacht, dienst van Schrift en Tafel | in de Grote Kerk
Zondag 12 april, 10.00 uur: Paasmorgen

Donderdag 16 april, 20.00 uur in De Schouw

Lezing ‘De kracht van overLeven’ door fotograaf Marijke Talen
Lezing met beeld en muziek, naar aanleiding van haar boek met portretten en verhalen van Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog, als opening van de foto-expositie vanaf deze dag in de Grote Kerk. Voor (vanaf 19.00 uur) en na de lezing kunt u de expositie bezoeken. Entree: € 4, incl. koffie/thee.

16 april – 31 mei in de kerk

Foto-expositie ‘overLeven’ – Joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog
Marijke Talen fotografeerde Joodse overleven en liet hun verhalen vastleggen in haar boek. De expositie toont de 25 portretten en biedt een indringend informatiepaneel. Inkijkexemplaren van het boek zijn beschikbaar, het boek is ook te koop.

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 12 tot 14 uur, op zaterdag van 13 tot 16 uur, op zondag van 14 tot 16 uur en voor groepen op verzoek.
Op zaterdag wordt van 15 tot 16 uur het orgel bespeeld en is een gids beschikbaar. De entree is vrij.

Zaterdag 4 april, 19.00 uur in de kerk

Voorjaarsconcert van gemengd koor Cantica
Het Rijssense koor geeft hier een concert.

Maandag 4 mei, 21.00 uur in de kerk

Herdenkingsconcert: Requiem van Fauré
Concert in aansluiting op de 4-meiplechtigheid op het wethouder E. van Dronkelaarplein. Projectkoor op initiatief van Toonkunst Almelo. Entree is gratis.

Dinsdag 5 mei, 15.00 uur in de kerk

Bevrijdingsconcert door gezamenlijke mannenkoren
Het concert wordt verzorgd door Almelo’s Christelijk Mannenkoor en Almelo’s Mannenkoor. Entree is gratis.

Zondag 17 mei, 15.30 uur in de kerk

Film, met orgelimprovisaties door Gijs van Schoonhoven, n.a.v. '75 jaar Bevrijding'
Stichting Kerkconcerten Grote Kerk Almelo. Entree is gratis, vrije gift.

Zaterdag 4 juli, in de kerk

Pleinconcert met medewerking van Cor Bakker
Concert in samenwerking met Kaliber Kunstenschool.

Hier vindt u gegevens over namen en telefoonnummers.

contact >>

Klik op kerkdienstgemist.
En maak vervolgens een
keuze welke dienst u wilt beluisteren.

Privacyverklaring PGA Almelo
De wijkgemeente
de Grote Kerk maakt gebruik van de Privacyverklaring van
de Protestantse Gemeente Almelo.

Deze verklaring staat op de Centrale website onder de volgende link: